2011. március 15., kedd

Használati tárgy- kokárda filcből és kincskereső játék

Kincskereső játék gyerekeknek: Leendő sógornőm is nagy kreatívkodó, ezért, amikor a március 15-i hétvégén együtt volt a család apósomnál, több kreatív foglalatossággal is készült lányaimnak. Sógorommal együtt egy kincskereső játékot készítettek. Az egész házban papírokat rejtettek el, amin feladatok voltak, így jutottak el a lányok egyik helyszíntől a másikig, ahol meg kellett keresniük, és össze kellett gyűjteniük a kreatívkodáshoz szükséges tárgyakat. Nagyon élvezték, és a végén megtaláltak minden elrejtett ecsetet, festéket, meg persze kis csokikat is. Ezután kaptak 2 nagyméretű pólót, hogy ne kenjék össze magukat, és kezdődhetett a festegetés.




Kokárda filcből: 
Miután a lányok kifestegették magukat, következett a kokárdagyártás, melyhez sógoromék szintén minden eszközt előkészítettek. Az egész családnak csináltunk kokárdákat.


Hozzávalók: 3 színű filc (kreatív boltban kapható), zöld gyöngy, tű, cérna, olló, papírból kivágott minta.
Elkészítése: papírból kivágunk bármilyen formából 3 db-ot úgy, hogy egy nagyot, egy kisebbet, és egy még kisebbet. Mi szív és kör alakot készítettünk. Átrajzoljuk a mintákat a filcanyagra, úgy, hogy a legnagyobb a piros legyen, a középső a fehér, a legkisebb a zöld. Egymásra helyezzük, és egy zöld gyönggyel összevarrjuk a 3 réteget. A hátuljára biztosítótűt teszünk. A gyerekek ezt teljesen egyedül is el tudták készíteni, mindenki örömmel fogadta, és fel is tette a ruhájára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)